×
Meniu

A avut loc lansarea proiectului „Îmbunătățirea calității vieții în orașul Rezina: asigurarea accesului la sistemul de canalizare”

Joi, 28.10.2021, în orașul Rezina a avut loc lansarea proiectului „Îmbunătățirea calității vieții în orașul Rezina: asigurarea accesului la sistemul de canalizare”, finanțat de către Programul de Asistență Oficială pentru Dezvoltare a Republicii Slovace (SlovakAid) în parteneriat cu SENEC-PEZINOK, Agenția de Dezvoltare Regională Centru și Primăria Orașului Rezina.

La eveniment au participat, Primarul orașului Rezina, Simion Tatarov, BALAŽOVIČOVÁ Eva, manager de proiect, Agenția de Dezvoltare Regională Senec-Pezinok (Slovacia), Lovasikova EVA, director-adjunct ADR Senec-Pezinok, Republica Slovacă, Trofim Pavel, director Agenția de Dezvoltare Regională Centru, Tronza Serafima, șef-direcție managmentul apelor din cadrul Ministerului Mediului din Republica Moldova, Malai Igor, șef direcția Politici de dezvoltare regională a Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a Republica Moldova.

Activitățile proiectului sunt prevăzute pentru a spori calitatea vieții locuitorilor din orașul Rezina printr-un acces mai bun la rețeaua de canalizare. Indicatori relevanți în cadrul proiectului sunt: instalarea a 3,39 km de conduct, vor fi contectate 225 de gospodării (869 de persoane).

Parteneri:

Agenția de Dezvoltare Regională Senec-Pezinok (Slovacia)
Centrul Agenției pentru Dezvoltare Regională (Moldova)
Primăria Rezina (Moldova)

Durata: octombrie 2021 – martie 2023

Buget: Valoarea totală a proiectului este de 218.020,00 EUR (din acest grant AOD slovac 198.200,00 EUR și cofinanțarea Agenției de Dezvoltare Regională Senec-Pezinok 192.820,00 EUR)