Serviciile nu au fost achitate. Pentru activarea paginii web,
Vă rugăm să luați legătura cu administratorul.

×
Meniu

Zilua Naţională a Culturii

Dragi rezineni,
Îmi face o deosebită plăcăre de a vă felicita cu ocazia Zilei Naţionale a Culturii şi de a vă adresa sincere urări de bine, realizări şi bunăstare.
Nu întâmplător marcăm această zi la data de 15 ianuarie, când celebrăm şi naşterea marelui poet al neamului nostru – Mihai Eminescu. Ziua Naţională a Culturii a fost pusă sub tutela geniului creator al lui Eminescu deoarece a exprimat cel mai bine capacitatea de creaţie, tradiţiile, istoria şi spiritul poporului român.
Cultura este acea totalitate de valori materiale, spirituale, emoționale care caracterizează o societate. Promovarea culturii are o însemnătate deosebită, este ca fundația unei construcții. Noi putem să construim edificii, să dezvoltăm infrastructura, să dezvoltăm țara, dar fără a pune accentul pe cultura, fără a oferi această hrană spirituală oamenilor, toate celelalte vor fi un nonsens. Cultura este rodul, figura și graiul direct al modului uman de existență
În cultură ne întâlnim cu toţii, ca într-o grădină minunată a unităţii în diversitate. Cultura ne apropie. De aceea, vin cu un mesaj de a fi mai solidari, mai receptive și de a ne mîndri că suntem locuitori ai orașului Rezina .Vă doresc sănătate, fericire, succese şi noi realizări.
Cu deosebit respect,
Simion Tatarov.