Serviciile nu au fost achitate. Pentru activarea paginii web,
Vă rugăm să luați legătura cu administratorul.

×
Meniu

2 martie – Ziua de comemorare a celor căzuți în conflictul armat din anul 1992

În Republica Moldova, la 2 martie este marcată Ziua Memoriei – Ziua de comemorare a celor cazuti in conflictul armat din 1992 pentru apararea integritatii si independentei Republicii Moldova si victimelor acestui conflict. Conflictul armat de la Nistru a început la 2 martie 1992. Cele mai grele lupte s-au dat în localităţile Dubăsari, Corjova, Coşniţa, Pohrebea, Doroţcaia, Cocieri, Roghi, Tighina şi Varniţa. Potrivit datelor, la conflict au participat circa 29 mii persoane dintre care 386 au decedat.
Mitingul de comemorare a fost deschis prin păstrarea unui minut de reculegere în memoria celor care nu s-au întors de pe câmpul de luptă.
Ulterior, dl. Simion Tatarov, primarul orașului Rezina, dl. Ciorici Valeriu, preşedintele raionului Rezina, dl. Rotari Constantin , preşedintele Asociaţiei veteranilor războiului de pe Nistru , dna Didina Stamate,șef secție administrativ militară a raionului Rezina, au venit cu mesaje de mulţumire şi condoleanţe familiilor eroilor căzuţi la datorie, au transmis înalte aprecieri combatanţilor pentru eroismul, sacrificiul, bărbăţia şi jertfirea de sine de care au dat dovadă în acele momente cruciale din 1992, dorindu-le sănătate, înţelepciune, linişte sufletească, pace. Ne închinăm trecutului cu prezentul în numele viitorului.