×
Meniu

Ziua Naţională a Culturii

Dragi rezineni,

Îmi face o deosebită plăcăre de a vă felicita cu ocazia Zilei Naţionale a Culturii şi de a vă adresa sincere urări de bine, realizări şi bunăstare.

Nu întîmplător marcăm această zi la data de 15 ianuarie, cînd celebrăm şi naşterea marelui poet al neamului nostru – Mihai Eminescu. Ziua Naţională a Culturii a fost pusă sub tutela geniului creator al lui Eminescu deoarece a exprimat cel mai bine capacitatea de creaţie, tradiţiile, istoria şi spiritul poporului român.

Cultura este acea totalitate de valori materiale, spirituale, emoționale care caracterizează o societate. Promovarea culturii are o însemnătate deosebită, este ca fundația unei construcții. Noi putem să construim edificii, să dezvoltăm infrastructura, să dezvoltăm țara, dar fără a pune accentul pe cultura, fără a oferi această hrană spirituală oamenilor, toate celelalte vor fi un nonsens. Cultura este rodul, figura și graiul direct al modului uman de existență.

În această zi aș vrea să adresez mulțumiri tuturor celor care promovează cultura poporului nostru . Aducem înalte aprecierii muncii pe care o faceți cu dragoste și dăruire pentru valorificarea patrimoniului cultural al neamului. Sunteți cei care cultivați dragostea micilor  rezineni pentru tot ce înseamnă, istorie, cultură, tradiție.

Dragi locuitori ai orașului Rezina vă felicit cu prilejul acestei sărbători și vă îndemn spre cunoașterea culturii neamului nostru și promovarea valorilor naționale!