×
Meniu

Stimaţi consumatori de gaze naturale!

        Filiala „Rezina-gaz”vă atenţionează să respectaţi cu stricteţe Regulile de utilizare a gazelor naturale şi să întreprindeţi măsurile necesare în scopul pregătirii şi desfășurării sezonului rece 2018-2019.

         Vă prevenim că toate accidentele, generate de utilizarea de gaze, care au fost înregistrate în republică în ultimul timp, au fost provocate de atitudinea iresponsabilă a consumatorilor faţă de regulile de utilizare a gazelor naturale.

 

Atenţie!

         Este interzisă punerea samavolnică în funcţiune a aparatelor de utilizare a gazelor.

         Este strict interzisă modificarea construcţiei aparatelor de utilizare a gazelor.

         Montajul, reparaţia, înlăturarea defecţiunilor instalaţiilor de utilizare a gazelor trebuie să fie efectuate numai de către specialişti autorizaţi în domeniul respectiv.

         Până a pune în funcţiune aparatele de utilizare a gazelor pentru  încălzirea încăperilor, pregătirea apei calde, este strict necesar de verificat starea tehnică a canalelor de evacuare a gazelor arse şi de ventilare. În perioada de iarnă este necesar de verificat periodic capetele canalelor de evacuare a gazelor arse în scopul neadmiterii înghețării sau înfundării acestora.

         Folosindu-vă de aparatele de utilizare a gazelor, nu uitaţi să efectuaţi aerisirea încăperilor.

         Nu lăsaţi aragazul funcţionând fără supraveghere.

         Nu permiteţi să se folosească de aparatele de utilizare a gazelor copiilor de vârstă preşcolară şi persoanelor ce nu-şi controlează acţiunile şi nu cunosc regulile de utilizare a acestor aparate.

         Folosindu-vă de cazanul de baie, controlaţi tirajul de două ori: prima – înainte de punerea în funcţiune a cazanului de baie, a doua oară – după 3-5 minute de lucru a lui.

         Păstraţi în curăţenie şi stare tehnică bună aparatele de utilizare a gazelor.

         Înainte de aprinderea gazelor în soba de încălzire, controlaţi tirajul coşului de fum şi al canalului de ventilare, ventilaţi soba 5-10 minute.

         Ţineţi minte că, în caz de apariţie a mirosului de gaze în încăpere, este necesar de a efectua de urgenţă aerisirea încăperii, deschizând uşile şi geamurile. În acelaşi timp, trebuie închise robinetele de siguranţă ale aparatelor de gaze şi anunţat Serviciul de dispecerat şi avariere a întreprinderii de distribuţie a gazelor naturale la numărul de telefon 0254-2-20-04sau 904.

Petru VUTCAREV, directorul filialei „Rezina-gaz”